Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

onsdag 11 juni 2008

Älskade pappor

Någon kanske minns filmen Drömkåken med Björn Skifs? Vi är plågsamt påminda. Det är tur att man har sina fäder. Förra veckan fick både Kalle och Lasse rycka in för att rädda två förtvivlade husägare från total kollaps. Projekten hopar sig och grejor går sönder i en takt som man inte kunde föreställa sig. Kranen på husfasaden som kopplas till trädgårdsslangen gick plötsligt inte att stänga av om man inte tog i med hårdhandskarna med en polygrip, typ. Lösningen blev att byta hela kranen, inklusive röret genom den murade väggen. Lätt som en plätt om det inte varit för att det inte gick att komma åt kranen från insidan av väggen. Så vi fick börja med att såga upp en lucka från lilla toaletten på insidan. Sedan gjorde Kalle jobbet med att byta röret och kranen. 

 Jo, vi vet. Lilla toaletten ÄR liten. Bara halva Kalle fick plats.

Sedan hade vi Lasse här hela veckan. Ett tillfälle man inte kunde missa tänkte vi och satte genast penslar och slippapper i händerna på honom. Äntligen kanske spaljén som
vi fick riva när vi flyttade in kunde bli klar. Flitig som ett bi målade Lasse en sida varje förmiddag. Det blev bättre än vi vågade hoppas. Nu är spaljén snyggare än den var innan vi rev den. Tack, pappa! 

Som tur var hann vi med en del annat under Lasses besök, bland annat en kväll i Köpenhamn med middag i Nyhavn och en föreställning av Tosca på det nya operahuset!


1 kommentar:

Anonym sa...

Kära Malin och Magnus!
Jag följer era med och "motgångar" i er drömkåk med en stilla förhoppning att roliga saker som heminredning snart ska överskugga vedermödorna.
Hur mår fiskarna i dammen? De blev väl inte kokta under de starka solstrålarna som stickande sakta stekte oss andra landkrabbor röda och ömma.
Många kramar från Bajdoffarna!