Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

lördag 13 december 2008

Matsal och vardagsrum

Efter mycket funderande valde vi till sist hyllan Bestå från Ikea (ja vad gör man, när den hylla man egentligen vill ha går loss på 68.000 exkl tillbehör?). Till Peugeotens stora skräck var Magnus övertygad om att vi skulle få hem alla paket utan att behöva köra flera gånger. Han fick rätt, men det var inte plats för så mycket som ett frimärke till i bilen när vi körde hem från Väla.

Det gick inte precis i en handvändning. Men det blev bra till sist. Golvet lutar någon alldeles in i helsike så trots ställbara fötter på den nya bokhyllan blev det ändå slagsida bland böckerna. Magnus fick konstruera en speciallösning med olika klossar att ställa hela schabraket på. Varje kloss skräddarsydd för sin placering. Fördelen är att nu kommer man åt att dammsuga under om man nu skulle vilja det. Och det lär man nog vilja förr eller senare för 3,60 x 2,30 meter bokhylla flyttar vi inte på i första taget.

Äntligen har vi kunnat packa upp alla de flyttkartonger som upptog större delen av vardagsrummet och till sist hänga upp tavlan som inköptes och med stor möda forslades hem från New York förra året. Nu kan vi känna oss klara med ett våningsplan av huset (nåja nästan i alla fall). Som pricken över i fick fönstren nya adventsstjärnor.

1 kommentar:

eriksjos sa...

Och plats över i hyllan!!! vi har lite böcker vi skulle vilja bli av med ;-)