Nu har jag varit lite krasslig i en hel vecka. Då har det funnits massor av tid att ta tag i det nya intresset surdegar.
Det pyser och jäser i snart alla hörn av huset. Bäst verkar det funka ovanpå fjärrvärmeväxlaren i källaren :)
Även min lilla familj med surdegar börjar växa.
Från vänster: Vetesurdegen, Surdeg på vildjäst, Vildjästvätska, Rågsurdeg från Christian, Egen rågsurdeg.
Just nu är det vildingen som är mest spännande. Den jäser och bubblar så man blir nästan rädd för den. Imorgon är det dags att visa om den klarar av att skapa något brödlikt.
Vildingen skapades av lite vildjästvätska, mjöl och vatten. Och Vildjästvätskan blev av att jäsa lite russin några dagar i vatten honung och socker. När det var klart smakade russinen nästan lite likörfyllda.
Explosiv vildjäst.
Synd att slänga så goda russin. Så det var bara till att snurra ihop en sockerkaka med söta likörsmakande russin i. Får se om dom vågar smaka den när vi gör studiebesök på jobbet imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar