Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

tisdag 26 februari 2008

Kylskåpsreparatör

Då kan man lägga till kylskåpsreparatör på visitkorten nu. :)

Electrolux fick mig lite orolig när jag öppnade paketen och hittade mycket mer prylar än det kretskort och de två sensorerna jag förväntade mig. Dessutom såg kretskortet helt annorlunda ut än det gamla. Varför ska man göra saker lätt när man kan göra det komplicerat???

Inga kontakter och gamla sladdar passade på nya kretskortet så man bifogade snällt alla sladdar ett skåp behöver. Och ett vackert kopplingsschema.

Efter lite kliande i huvudet så var det bara att sätta igång. Och 2 timmar senare var alla sensorer i både kyl och frys, samt alla ström och styrsladdar till kompressorerna utbytta och jag höll tummarna för att allt var rättkopplat när jag pluggade in skåpet i vägguttaget.

Inga konstiga ljud. och ljuset i huset slocknade inte. Bara ett svagt surrande från kylskåpet som startade så snällt. Och en stund senare har det nått den inställda temperaturen i både kyl och frys. Den tempen har nu varit stadig och jämn hela natten.

Maten har fått lämna yttertrappan och kylväskorna. Nu känns det riktigt lyxigt att bara behöva öppna kylen om man vill ha ett glas mjölk.

Laga kylskåp var ganska kul. Och framförallt så kunde vi ju behålla vår annars fina 200cm höga kyl och frys. Det fanns gott om begagnade lägre skåp på blocket men det skulle sett ganska dumt ut i köket.

Nu hoppas vi att detta inte var en trend som startade. Det var inte så kul att jag känner för att reparera fler vitvaror den närmsta tiden.

Nu vill vi snabbt komma iordning med resten av sakerna och sen kanske kunna komma i kajakerna en dag eller helg. Förutom kylen så hittade också uteprylarna sin garderob igår. Bilder kommer snart på paddelkul

1 kommentar:

eriksjos sa...

Mjölk? är inte det för åldrar under 10 år? ;-)

Vilken tur att det gick bra! Annars gillar jag trettio.se, så ska det funka, perfekt utnyttjande av webben. Nästan så man hoppas på att lite vitvaror går sönder så man får shoppa ;-)

Och nu är det väl snart "snart" så det borde komma lite bilder?