Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

lördag 5 april 2008

Påskbesök, spaljé 2.0 och bastuhelg

Idag var det premiärfika ute i trädgården! Så länge solen var framme var det riktigt skönt. Observera att Malins illgröna Foppatofflor kommer att matcha kajaken perfekt i sommar!

Även gulfiskarna fick vårkänslor. Nu vet vi dessutom att dom gillar Icas kanelbullar minst lika mycket som vi gör...
Förra helgen var Anette från Karlstad här och hälsade på. Traditionsenligt blev det bastubad på Pålsjö kallbadhus. Nytt personbästa i badtemperatur blev 3 grader. Efter en sån chock för kroppen fick vi åka hem och laga våfflor. Tack Ubbe, som bistod med bra recept på distans! 

En massa har hänt i huset sedan vi uppdaterade bloggen senast. Först var det dags för vinden att få en rejäl storstädning. När vi fyllt mer än två dammsugarpåsar (!) med gammalt äckel från förra ägaren (hoppas hon läser detta) så kändes det ok att vistas däruppe. Med lite ny belysning i taket blev det ännu bättre. Nu har jullådan och en del annat smått och gott hittat upp. Vi går väl i samma fälla som alla andra och fyller vinden med allt man borde kasta på en gång...

Till Påsk kom morfar, mamma, pappa, Lisa och Thomas och hälsade på. Det blev riktigt familjen-Taikon-läger och jättemysigt. Morfar ville snickra, så vad passade bättre än att försöka få tillbaka spaljén i trappan, som vi sågade sönder vid inflyttningen för att få upp sängen på övervåningen.

Självklart hade pappa, morfar och Magnus smarta idéer på hur man kunde modifiera spaljén med ny funktionalitet så att den går att ta ner vid behov, utan att man ska behöva såga sönder den igen. Efter en halv dags planerande och inhandling av material satte arbetet igång.
På Påskdagen tvingade vi ut alla på en åktur i solskenet och ett par stopp på Konstrundan. Medborgarhuset i Eslöv var en positiv överraskning som vi får tacka Lisa för. Bara själva huset i sig var väl värt ett besök, nu fanns även Brutus Östlings fina fotoutställning på plats. Den rekommenderar vi varmt! Det sista med spaljén fixade Magnus på påskdagen när familjen Taikon begett sig hemåt igen. Nu ska vi bara måla över skruvhålen så är den klar sen!

1 kommentar:

Anette sa...

Tror att det var personbästa för min del också med 3 grader.... Snabba dopp blir det då, men jag doppade i alla fall hela mig! ;-)
Tusen tack för en trevlig helg i vårens Skåne!