Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

söndag 13 april 2008

Trädgårdsrundan

I lördags lyste den skånska solen och det var dags att inleda trädgårdssäsongen. Efter inhandlande av lite arbetskläder (säg den uppgift som inte kräver shopping först...) satte vi igång.

Grannen ska bygga ut sitt garage och då behövde några av våra tujor tas bort. Som tur var fanns en glugg i tujahäcken mot den andra grannen, så vi kunde flytta tre av de fem plantorna som vi grävde upp. Men först skulle vi "bara" flytta undan en stor hög ved som låg i vägen för tujornas nya växtplats. Det visade sig besvärligare än man kunde ana. Under vedhögen dolde sig två rejäla stubbar som gör marken helt ojämn. Eftersom vi senare vill bygga ett litet vedskjul här började vi attakera stubbarna med spade och häcksax (!). 


Två svettiga timmar senare började vi fundera över vad vi höll på med... var det inte några tujor som skulle flyttas? Att vara husägare kräver minst en 20-poängskusr i projektledning.... Tujorna kom till sist på rätt plats, men nu är helgen slut och vi har två stora hål med till hälften uppgrävda stubbar bakom förrådet. Nästa helg är väl typ redan intecknad.... fortsättning följer alltså.

1 kommentar:

eriksjos sa...

Ta stubbarna med dynamit!! Det är kul när det smäller!