Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

söndag 8 mars 2009

Von rosen skena

Vid Iduns första läkarundersökning visade det sig att hon hade lite problem med ena höften (höftluxation). Det resulterade i att hon har fått spendera åtta veckor i en så kallad Von rosen skena.
Detta tyckte vi förståss var lite jobbigt de första dagarna men eftersom Idun inte verkade bry sig ett dugg om att vara fastspänd så vande vi oss också snabbt. Och efter ett tag var det inga som helst problem att acceptera. Det var till och med bekvämt med ett "handtag" på ryggen som gjorde henne väldigt lätt att hålla i och hela tjejen väldigt stabil.

Skenan användes till att hålla låren i en fast position så höfterna säkert ligger rätt medan lederna växer. För att göra detta sitter skenan runt låren upp längs ryggen och fram över axlarna. Största problemet med detta är att man inte kan bada hemma själv eftersom skenan måste tas av och sättas på av ett proffs.

Nu är det inte något stort problem eftersom vi bor på sju minuters supersnabbt promenadavstånd från sjukhuset. Badet blev snabbt en av många höjdpunkter eftersom det var enda tillfället för oss att få mysa med Idun precis som hon är utan skenan.

Nu har åtta veckor gått och vår lilla Idun har fått lägga skenan. Läkaren säger att nu känns höften helt normal. Den ska röntgas om två månader för att man verkligen ska se att allt ser bra ut.


Nu kan vi äntligen få bada hemma i vår egen badbalja.

Åååå vad mysigt det är att hålla i en mjuk och skenfri bebis.

Inga kommentarer: