Lejonkulan

Familjen Henriksson Johnssons framsteg och snedsteg

måndag 31 augusti 2009

Trappgrindar och trappsäkring

Att få barn skapade en del roliga projekt att pyssla med i huset. Vi har ju trappor till både övervåning och källare. Där vill man ju inte att Idun ska ramla ner. Dessutom följde trapporna inte de rekommendationer som vi nya oroliga föräldrar läst oss till då gapen mellan fotstegen inte får vara mer än 100 mm för att barnet säkert inte ska kunna fastna mellan stegen.

Eftersom jag tycker det är kul att snickra lite så tänkte jag inte köpa standard-grindar som ändå inte passar perfekt och garanterat har fel färg. "Det kan ju inte vara så svårt att skruva ihop några pinnar och måla dem med samma färg som övriga spaljén."

Så i påskas kom Malins morfar Gösta på besök och tillsammans tänkte vi göra grindar och klämskydd på lediga stunder under den långa påsken.På brädgården visade det sig inte finnas virke i rätt dimensioner till något av det vi tänkte göra. Men cirkelsåg har jag ju, så det blev till att köpa för stort och såga upp själv, hyvla själv, slipa själv, grundmåla själv, måla två gånger själv för att inte tala om alla hål som skulle förborras på exakta avstånd och absolut vinkelrät. Detta visade sig ta lite mer tid än påskens lediga stunder :)

Att sen skruva ihop pinnarna var som jag gissade ingen big deal ;-)

Nåja lagom tills Idun började krypa i början av augusti satt grindarna på plats och nu även klämskydden efter 8 omgångar vitpigmenterad olja för att få dem i samma nyans som trappstegen.


Idun är inte helt överens med mig om att trappan inte är en utmärkt lekplats.

Inga kommentarer: